El Consell Comarcal acompanya les empreses de l’Anoia en la captació dels Fons Europeus de la Recuperació

juny 7, 2021

El Consell comarcal inicia una ronda de visites per conèixer de primera mà el teixit productiu comarcal i ajudar-lo en la seva recuperació i reconversió post pandèmia

El vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Cuadras, ha iniciat una ronda de visites a empreses de l’Anoia amb l’objectiu de conèixer de primera mà el teixit productiu de la comarca i detectar projectes que podrien optar als Fons Europeus de la Recuperació Next Generation i, d’aquesta manera, ajudar les empreses en el seu procés de sol·licitud per a fer possible la reconversió econòmica de l’Anoia i generar ocupació.

Cuadras assegura que “en les visites que estem fent a les empreses, constatem que a la nostra comarca hi ha talent empresarial i capacitat per fer projectes innovadors que volem visualitzar i acompanyar tant com puguem. Els Next Generation són una oportunitat única per a enfortir el nostre teixit econòmic i convertir l’actual situació adversa en una oportunitat per al nostre territori. La nostra prioritat és trobar totes les oportunitats que puguin generar ocupació a la comarca i per això estem realitzant aquesta ronda de visites a les empreses”.

En aquestes visites, el Consell Comarcal lliura la diagnosi del Pacte d’Acció Social i Econòmica de l’Anoia amb la radiografia de la comarca un any després de l’esclat de la pandèmia i s’intercanvien impressions. Les empreses poden expressar la seva visió del territori, de com han treballat per a superar el context advers provocat per la pandèmia i quins projectes planegen,  enfocats sobretot cap a la transició digital i verda del teixit productiu.

Fins ara ja s’han visitat una desena d’empreses de diferents municipis en àmbits tan diversos com el tercer sector, el tèxtil, la metal·lúrgia, el reciclatge, la mobilitat i la construcció. Precisament, una de les voluntats del Consell Comarcal és afavorir l’establiment de sinergies entre empreses i sectors d’activitat del territori que facin possibles aquests projectes de reconversió econòmica, tot entenent la col·laboració públic-privada com a peça clau.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE
Copyright © Consell Comarcal de l'Anoia - Pacte d'acció social i econòmica de l'Anoia
Avis legal
Politica de privacitat
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram