El Consell Comarcal completa la primera ronda de visites a empreses de l’Anoia per recollir projectes pels Fons Europeus Next Generation

juliol 29, 2021

L’ens comarcal duu a terme una ronda de visites per aprofundir en el teixit productiu comarcal i ajudar-lo en la seva recuperació i reconversió post pandèmia

El vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Cuadras, continua la ronda de visites a empreses del territori amb l’objectiu d’aprofundir en el teixit productiu i detectar projectes que podrien optar als Fons Europeus de la Recuperació Next Generation i, d’aquesta manera, ajudar les empreses en el seu procés de sol·licitud per a fer possible la reconversió econòmica de l’Anoia i generar ocupació. A més també es demana quines són les seves necessitats i quina és la seva realitat per adaptar millor les polítiques d’ocupació que es fan des de l’administració.

Cuadras destaca que “més d’una cinquantena d’empreses del territori han sabut aprofitar l’actual conjuntura post pandèmia i avui són exemple d’innovació, de creació de noves línies de negoci i de conservació dels seus llocs de treball”. Apunta, precisament, que “totes les empreses que estem visitant tenen en cartera projectes de digitalització i transició verda que resultaran cabdals en la captació d’aquests fons europeus. Veiem com tenim un teixit empresarial inquiet i amb empresaris al capdavant que tenen idees per a mantenir i fer créixer la seva activitat, el que vol dir generar oportunitats i donar feina al nostre territori”.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal s’aposta per la indústria com a element tractor fonamental de l’economia de l’Anoia, a més d’altres sectors que també tenen activitat. Cuadras recorda que “la nostra comarca ha estat capdavantera en l’activitat industrial els últims dos segles, la indústria ha estat la nostra principal generadora d’ocupació i hi hem de seguir creient i apostant, amb iniciatives adaptades als temps actuals que facin una indústria verda, digital i capdavantera. No hi ha una fórmula alternativa per donar feina a les més de 8.000 persones que no en tenen a l’Anoia que no sigui la indústria”.

Les empreses visitades des de l’ens comarcal en aquesta primera ronda de visites pertanyen a diferents municipis i a àmbits tan diversos com el tercer sector, el tèxtil, la metal·lúrgia, el reciclatge, la mobilitat, l’energia, les telecomunicacions i la construcció. Una de les voluntats del Consell Comarcal és afavorir l’establiment de sinergies entre empreses i sectors d’activitat del territori que facin possibles aquests projectes de reconversió econòmica, entenent la col·laboració públic-privada com a element fonamental.

En aquestes visites, el Consell Comarcal lliura la diagnosi del Pacte d’Acció Social i Econòmica de l’Anoia amb la radiografia de la comarca un any després de l’esclat de la pandèmia i s’intercanvien impressions. I les empreses, de la seva banda, poden expressar la seva visió del territori, de com han treballat per a superar el context advers provocat per la pandèmia i quins projectes planegen,  enfocats sobretot cap a la transició digital i verda del teixit productiu.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE
Copyright © Consell Comarcal de l'Anoia - Pacte d'acció social i econòmica de l'Anoia
Avis legal
Politica de privacitat
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram