És la segona fase del Pacte d’Acció Econòmica i Social després d’una primera diagnosi.
Després de presentar la diagnosi del Pacte d’Acció Econòmica i Social, el Consell Comarcal de l’Anoia ha començat una segona fase en què busca projectes innovadors d’empreses que puguin fer possible la reconversió de l’economia de l’Anoia amb especial atenció a aquells relacionats amb la transició verda, digital i l’economia de les cures. La bústia que ha creat té per objectiu contribuir al finançament d’actuacions orientades a impulsar la cohesió econòmica, social i territorial i optar als Fons Europeus de la Recuperació Next Generation.
L’equip del Pacte ja ha dut a terme 97 accions i 47 reunions amb agents, sobretot d’empreses que s’havien identificat en la fase de diagnosi del Pacte. D’altra banda, el Consell ja ha rebut 10 projectes de 10 empreses innovadores, i obrirà un apartat al seu web en què es podrà consultar tota la informació. També ha posat a disposició de les empreses el correu electrònic anoiaeuropa@anoia.cat, al qual es poden fer arribar projectes i consultes sobre el Pacte.
El vicepresident primer del Consell, Jordi Cuadras, afirma que “posem tota l’estructura i capacitat del Consell al servei de la reconversió econòmica de la nostra comarca per a fer possible ser locomotora de la recuperació i no vagó de cua. Al costat del teixit econòmic volem captar totes les oportunitats possibles per a combatre les greus xifres d’atur que tenim i donar oportunitats a la gent”.
El Pacte d’Acció Econòmica i Social el finança el Servei d’Ocupació de Catalunya i l’impulsen el Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca, acompanyats de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), TIC Anoia, l’Associació dels Polígons dels Plans, Unió de Pagesos de l’Anoia, Igualada Comerç, el Gremi d’Hostaleria de l’Anoia, la Sectorial Turisme de la UEA; els sindicats CCOO i UGT; les entitats del tercer sector Àuria Grup, Creu Roja i Càritas; l’Institut Milà i Fontanals i el Campus universitari Igualada-UdL; i l’Ateneu Igualadí.